No to zostałem ja i moje piwo...
Reflektory przednie pytanie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Reflektory przednie pytanie
Pytanie raczej dosc nietypowe i moze banalne. Pacjent to fabia 1 reflektory przednie posiadaja z z tylu takie osłonki plastikowe zeby zaslonic żarówki niestety u mnie mocowania tych oslonek w lampach sa polamane, poprzedni wlasciciel raczej nie byl specjalista od wymiany żarówek. Pytanie głupie ale nie mam ochoty wymieniac reflektorow z takiego powodu. Czym grozi eksploatacja bez tych oslonek, chetnie bym to zostawil jak jest ale obawiam sie ze moze dojsc do uszkodzenia instalacji i innych niemilych rzeczy.
-
sas2109, niczym nie grozi Ci brak osłonek z tyłu."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
To jest tylko osłona przed kurzem. Jeżeli brak osłony, nic prostszego, można założyć nawet kawałek folii, lub torebkę plastykową i przymocować "gumką od słoików".
Komentarz
-
Pomysle cos nad tym. Mialem obawy tylko czy woda sie tam nie dostanie, pomysł z gumka tez jest niezly. W octavii mialem taka gumowa oslonke zadnych zatrzaskow prosta sprawa ale w fabii musieli to zmienic. Dzieki za rady i pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz
-
W moim służbowym Doblosie nie ma w jednej lampie plastikowego dekla i o wiele częściej przepala się tam żarówka od świateł mijania.
Komentarz
-
Przyjazlem sie lampa dokladniej i okazaly sie dosc wyeksploatowane, poklejone jakas dziwna guma, ruszaly sie dosc mocno.
Wymienilem je na lampy firmy TYC z lekkimi obawami ale nie jest tak zle.
Komentarz
-
to nie lepiej kupić te zaślepki ? przecież to śmiesznie tanie rzeczy są a nie jakimiś foliami i gumkami badziewie robić.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Temat już za mną ale mowa była o połamanych zatrzaskach w lampie. Zaślepki w stanie dobrym wiec zakup nowych nic by nie dał jeśli i tak nie byłoby do czego ich założyć.
Komentarz
Komentarz